Нова наредба предвижда платен вход за влизане с кола в гробищата

Мисия Варна

30-06-2015, 14:32

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Гробните места и траурните агенции влизат в електронен регистър

Платен вход за влизането в гробищните паркове с коли предвижда проект за Нова наредба за гробищните паркове и погребалната дейност на територията на община Варна, която предстои да бъде разгледана от правната комисия към местния парламент. 

"Достъп на пътни превозни средства на територията на гробищните паркове се осъществява съгласно определените от Общински съвет Варна такси и в съответствие с разпореждане на управителя на "Обреди" ЕООД", гласи чл. 39 в проектодокумента. 

"На този етап входът за коли за гробищата е безплатен и засега не предвиждаме да слагаме такъв, но тъй като наребдата ще действа дълго време в нея е предвидена такава възможност, която да се използва в бъдеще при евентуална промяна на обстоятелствата", обясни шефката на общинската фирма "Обреди", която стопанисва гробищата във Варна - Елица Ботева. 

В новата наредба е предвидено още гробните места, траурните агенции и фирмите за каменоделни услуги, изработващи нагробни плочи и паметници да влязат в публичен електронен регистър. 

Поставянето на паметници и плочи на гробовете, ще става само след издадено разрешение от управлението на гробищния парк, и съгласуван с него проект. Поставянето на пейки, маси и огради ще бъде възможно по изключение, с разрешението на управителя на "Обреди", при условие, че поставеното съоръжение не пречи за извършване на последващи погребения в гробното място, гласи още проектодокументът. 

Какво още предвижда проектонаредбата за гробищните паркове във Варна вижте тук >>Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)