Математици избраха учителка по български за любима

Архив Варна

30-06-2015, 13:02

Снимка:

Varnautre.bg/ Ивайло Борисов

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Инициативата се провежда пилотно в четири български града

Преподавателката по български език и литература Нели Филева бе избрана за любима учителка от възпитаниците на Математическата гимназия "Д-р Петър Берон" във Варна. Тя е спечелила най-голяма подкрепа в анкета, в която са взели участие 450 ученици от всички класове. Оценяването е извършено по различно критерии, които са избрани от самите гимназисти, стана ясно по време на награждаването на Филева.

Освен по критерии като обективност и строгост, учителите са оценявани и по това какво отношение имат към учениците и как се отнасят към техните проблеми и трудности. Нели Филева е страшно добра към нас и страшно много ни разбира, споделиха гимназистки.

Вижте още снимки ТУК.

От своя страна отличената учителка благодари с думите, че много от колегите й заслужават тази награда, но това, че тя е първа, е истинско признание. "Щом на моята праисторическа възраст печеля от вашето внимание, значи все още има какво да покажа", допълни Филева.

Изборът на най-любим учител е инициатива на вестник "Стандарт", която се реализира с подкрепата на Министерството на образованието. Идеята е с нея да се закрива учебната година за учениците, чиито часове продължават до края на юни. Реализира се пилотно в още три български града – София, Благоевград и Видин, където вече са избрали своите любими учители. Амбицията ни е проектът да се разрастне и догодина да бъдат избрани повече любими учители, заяви заместник-главния редактор на "Стандарт" Даниела Казанджиева.

Вижте какво каза по повод инициативата директорът на МГ Павлин Петков: