Хората с увреждания могат да си купят по-евтини карти за автобус до 4 юли

Животът

29-06-2015, 13:24

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

Преференциалните цени на картите са диференцирани според процента инвалидност

До 4 юли общинската фирма "Градски транспорт" издава абонаментни карти за пътуване на преференциални цени на хора с увреждания и техните придружители, с постоянен адрес на територията на Община Варна, съобщават от общинския превозвач.

Преференциалните цени на картите са диференцирани според процента инвалидност. Абонаментните карти се издават всеки месец и важат само за една линия, като изборът не зависи от района на местоживеене. За имащите право на чужда помощ, се издава карта за придружителя със същия номер на линията.

За издаване на абонаментна карта е необходима регистрация в районното кметство по местоживеене срещу лична карта, копие от експертното решение на ТЕЛК за удостоверяване на степента на увреждане и снимка. След предоставяне на документите от районната администрация еднократно издават удостоверение.

Удостоверението, личната карта и за учащите - ученическа карта или бележник, заверени за текущата учебна година, са документите, които се изискват за издаване на абонаментната карта на пунктовете на "Градски транспорт".

На пунктовете в Аспарухово и Владиславово се издават карти само за градски линии, а на Централна станция – всички видове карти за градски и крайградски линии.