"Кораб Варна" чака потвърждение от капитана

Новините

22-06-2015, 12:43

Снимка:

Varnautre.bg

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

От гражданска инициатива "Живот за Варна" нямат резервен вариант

До дни ще стане ясно дали бившият транспортен министър и шеф на Пристанище Варна кап. Данаил Папазов ще се впусне в битката за кметския стол в морската столица тази есен. Зад кандидатурата му застават десетки бизнесмени, спортни деятели, медицински специалисти и други, обединили се в гражданска инициатива " Живот за Варна".

"Търсихме безпартиен човек, който през годините е управлявал успешно хора, финанси и процеси", заяви пред медиите един от инициаторите - Тодор Йотов, който е преподавател във Висшето военноморско училище "Никола Йонков Вапцаров". Кап. Папазов е с доказан авторитет, а и е признат от най-малко четири разноцветни правителства, допълни Йотов.

Той и сподвижниците му решили да предизвикат кап. Папазов с билбордове с надписи "Кораб Варна търси капитан", които вече предизвикаха дискусии в социалните мрежи. Все още обаче капитанът не е потвърдил, че ще се кандидатира за кмет, като е обещал да даде отговор до края на седмицата, а инициаторите на "Живот за Варна" нямат резервен вариант.

Надяваме се да убедим капитан Папазов, зад който стоят лица с доказан авторитет, заяви и адвокатът Милен Ралчев. Според представителите на гражданската инициатива, бившият транспортен министър може да привлече симпатизанти от ГЕРБ, БСП, Реформаторите, ДПС, Патриотичния фронт, както и от безкрайното море на безпартийните.

В отговор на въпрос дали имат намерения да се кандидатират за общински съветници, инициаторите заявиха, че е редно "капитанът да избере своя екипаж". Ако все пак той се откаже от кметската битка, от "Живот за Варна" са готови да подарят платформата и идеите си на бъдещия кмет, който и да е той, стига да има желание да ги реализира.

Част от представителите на гражданска инициатива "Живот за Варна", която иска да издигне кап. Данаил Папазов за независим кандидат за кмет