Молитва, шествие и курбан в "Аспарухово"

Предвидени са арт-пленер и фотоизложба "Аспарухово една година след...."

Вечерна служба, литийно шествие и курбан са част от събитията, с които ще бъде отбелязана една година от наводнението в кв. "Аспарухово". На 19 юни 2014 г. огромна приливна вълна заля квартала, взе 13 жертви и нанесе значителни щети на инфраструктурата. Месеци по-късно подобрения в квартала има. Все още обаче няма отговор откъде и защо дойде голямата вода, а ден по-рано стана ясно, че разследването може да бъде удължено.

Вечерната служба започва в 16 часа в храма "Св. Цар Борис I". Час по-късно оттам тръгва литийно шествие, което ще мине по ул. "Злетово" и бул. "Народни будители" до сп. "Калин", където ще бъде отслужена заупокойна молитв. След това участниците ще продължат в посока центъра на квартала.

От 18 ч. пред Народно читалище "Просвета" Варненският и Великопреславски митрополит Йоан ще отслужи водосвет за здраве и за благодарност към доброволците и ще освети рибен курбан. Предвидени са арт-пленер и фотоизложба "Аспарухово една година след....", по проект на читалище "Просвета 1927", финансиран по общинския фонд "Култура".