Празненството на Черно море ще е в неделя от 19 ч. на "Тича"

"Моряците" показват купата пред варненската общественост

На стадион "Тича" във Варна ще е епицентърът на празненството в "зелено-бяло", което привържениците на Черно море ще организират тази неделя от 19 ч. Тогава носителят на Купата на България ще покаже трофея пред варненската общественост. Заедно с футболистите ще бъде и баскетболният тим на Черно море Порт Варна, които също триумфираха с купата тази година.

Тържеството е по инициатива на Национален фенклуб Черно море. "Всички привърженици на "моряците", които желаят да отпразнуват подобаващо спечеления трофей, да заповядат на Тича", призова шефът на НФК Иван Михайлов.

"От цялата страна постояно се обаждат кога ще бъде показана Купата. Искахме просто всички футболисти да са тук, за да можем да направим празненството. Самият празник го организирахме заедно с клуба – на 21 юни в неделя от 19 часа. Вече повече от хиляда фенове потвърдиха, че в неделя са на "Тича", за да приветстваме както футболистите, така и ръководството на отбора. Очакваме всички, които милеят за варненския спорт, да дойдат да се зарадват. Това, което Черно море постигна, още топли нашите сърца. Подготвили сме много изненади, но не искам да разкривам, защото няма да е изненада", каза още Михайлов.

Другият четвъртък пък футболистите ще получат грамоти в Община Варна, като все още няма официална информация дали ще бъде организирана обиколка по улиците на Варна в открит автобус с двата трофея, или празникът ще е само на "Тича".

Припомняме, че в първия ден на юни стотици феновете на Черно море направиха мощно шествие по централните улици на Варна.