Варненският Ракетлон обра медалите на международния турнир по бадминтон

Спорт

16-06-2015, 13:52

Снимка:

varnautre.bg / архив

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Още по Темата:

120 състезатели стартираха в международния турнир по бадминтон

В надпреварата се включиха над 120 участници от България, Молдова, Румъния, Русия и Украйна

Варненският клуб Ракетлон спечели 6 златни, 2 сребърни и 6 бронзови отличия в дисциплините елит, майстори, ветерани и любители на XIII международен бадминтон турнир на Майстора "Атанас Атанасов". Проявата, което носи името на най-известния състезател и треньор по бадминтон във Варна, се проведе при отлична организация на 9 корта в спортната зала на Първа Езикова Гимназия и бе под егидата на Община Варна. От градската управа за първи път подпомогнаха организаторите на събитието от Ракетлон.

В надпреварата се включиха над 120 участници от България, Молдова, Румъния, Русия и Украйна.

И тази година домакините от Ракетлон съвместно с "Хрими" ЕООД и спомоществовател, пожелал да остане анонимен, осигуриха 1500 лв. награден фонд, който се разпредели сред първите и вторите в елитните серии. Неоценима помощ отново оказа и "Есен" ООД, изключителен представител на BABOLAT за България.

Турнира на Майстора 2015 бе закрит от специалният гост - проф. д-р Пюзант Касабян. Председателят на БФ Бадминтон връчи награди за принос в развитието на варненския бадминтон на Надя Захариева и Димитър Боевски.