Започна строителството на център за посетители в Римските терми

Мисия Варна

15-06-2015, 17:23

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

Росица Колева

Всичко от Автора

Обектът трябва да е готов за Деня на Варна - 15 август

Строителството на модерен посетителски център на входа на големите Римски терми започна. Той ще предлага всички удобства и туристически услуги на гостите. Термите са оградени, а табели уведомяват, че мястото е строителна зона. "Към посетителския център ще има книжарница и беседки за отдих, както и всичко необходимо на туристите", уточни пред Varnautre.bg шефът на Регионалния исторически музей проф. Валентин Плетньов. 

Проектът е финансиран от община Варна и е на стойност 270 хил. лева. В него е включена и реставрация на част от самите терми, която вече приключи, каза още проф. Плетньов. 

Центърът трябва да бъде готов за Деня на Варна - 15 август. 

Той, както и частичната реставрация са последен етап от мащабен проект за социализация и реставрация на най-посещаваните туристически обекти в града. Планът за културен маршрут свързва новия паркинг пред пристанището, Малките терми, ул. "8-ми ноември" и Големите терми. Именно в него бе включено изграждането на модерния нов център, както и две сцени за културни събития, ефектно осветление.  Сцената на Малките терми е отдавна готова и е в стил "звук и светлина".