Кметът на Варна с приз от медицинска асоциация

Новините

10-06-2015, 11:53

Снимка:

live.varna.bg

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Организацията награди градоначалника на семинар по антитероризъм

Кметът на Варна Иван Портних получи приз за добро сътрудничество с Интернационалната медицинска асоциация България (IMAB) по повод 25-та юбилейна асамблея на организацията. Наградата му бе връчена от проф. Красимир Методиев, председател на IMAB и почетен консул на Израел в България. Същите призове получиха ректорът на Медицинския университет "Проф. д-р Параскев Стоянов", проф. Красимир Иванов, проф. Тодорка Костадинова, зам.-ректор, проф. Радослав Радев – декан на факултета по медицина, проф. д-р Жанета Георгиева, изп.  директор на УМБАЛ "Св. Марина", председателят на БЧК – Христо Григоров.

Награждаването предшестваше Втория международен семинар по антитероризъм, който започна днес във Варна. Във форума участват специалисти от Израел, САЩ, Швеция, Румъния и Русия.

Посланикът на Израел Шаул Камиса Раз заяви, че очаква резултатите от семинара да бъдат полезни за здравната система у нас при реагиране в случаи на бедствия и тероризъм. "За съжаление, в нашата реалност сме свидетели на разширяване на терора и броя на терористичните организации, затова подготовката за работа в такива условия е много важна", сподели той.

"Благодаря на организаторите на семинара – на ръководството на Медицинския университет, на посолството на Израел и лично на посланик Раз, за това, че превръщат в традиция обучението, свързано с придобиване на практически умения и готовност за реакции при потенциални терористични заплахи. Важна е превенцията и подобряване на комуникациите между отделните звена при работа в кризисни ситуации. Пожелавам успех на участниците и дано знанията, които бъдат получени, не се налага да бъдат прилагани на практика", каза кметът Иван Портних.