Питбул сръфа друго куче, прибраха го в Трето РУП

Животът

10-06-2015, 09:02

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Очевидци са се опитали да разтърват четириногите, но безуспешно

Питбул нападна и ръфа друго куче във варненския кв. "Възраждане".  Кървавият екшън се е разиграл малко преди 5 часа днес на ул. "Иван Кацарски". Очевидци на кучешкия бой станали граждани, които подали сигнал на тел. 112, след което на мястото е изпратен екип на Охранителна полиция.

Присъстващите са се опитали да разтърват животните, но безуспешно. След като приключил с уличното куче питбулът, който бил без каишка, тръгнал по улицата, а полицаите го последвали с цел предотвратяване на друг инцидент. По данни на служителите на реда, песът не е нападал хора. Изплашил е само жена, чакаща на спирка, но не е имало по-сериозни последствия.

Извикан е човек с опит в отглеждането на кучета, който е успял да го залови. В крайна сметка четириногото е отведено в Трето РУП докато отвори приютът за безстопанствени животни.

Междувременно в група за безстопанствени животни в социалната мрежа Facebook се появи съобщение за изчезнал късно снощи домашен питбул на име Мери в района на кучешката площадка във "Възражадне". Според стопанката, чиято фамилия е Георгиева, кучето е добричко, обича хора и деца, но не е сговорчиво към други животни. Жената отправя молба ако някой го види, да го извика и задържи при себе си и да се обади на посочените телефони.

Тази сутрин, малко след 9:30 часа в Трето РУП се е обадила жена, представила се като Ивелина Георгиева, която е информирала, че най-вероятно кучето е нейно, съобщиха по-късно за Varnautre.bg от полицията. В момента се очаква тя да пристигне в районното управление със съответните документи и да разпознае животното.