Обраха музиканти по време на концерт във Фестивалния комплекс

Крими

07-06-2015, 10:56

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Според полицията обраните са трима, според потърпевшите са много повече

Трима музиканти от Филхармоничния оркестър са били обрани снощи, докато изнасят концерт във Фестивалния комплекс във Варна, съобщи за Varnautre.bg говорителят на полицията Ивана Милева. Сигналът за кражбата е подаден малко след 21 часа, след края на концерта. Самото посегателство е извършено след 19 часа, когато в зала 1 е вървяла продукцията "Сътворението" от Йозеф Хайдн, част 16-та Международна музикална академия на Варна International. Тя се проведе в морската столица от 26 май до 7 юни.

Сигналът за обира е подаден от потърпевшите. Тримата музиканти оставили чантите си без надзор зад сцената. Така докато те свирят, крадци се възползвали и отарашили чантите им. Задигнати си лични вещи, сред които мобилни телефони, лични документи и пари. 

Веднага е започната работа от органите на реда за установяване на извършителите. Образувано е досъдебно производство. За случая е уведомен дежурен прокурор, уточниха от полицията. 

Според потърпевши обаче окрадените музиканти са много повече. Майка на дете от хор "Морски звуци" разказа пред Varnautre.bg, че сред пострадалите са хористи от САЩ, от хор "Морски звуци" и от пазарджишкия оркестър. Смятам, че полицията неглижира случая, посочи жената.