Ремонтират физкултурните салони в училищата

Спорт

06-06-2015, 11:11

Снимка:

Пресцентър на ГЕРБ

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Тече инвентаризация на спортната база в школата

Инвентаризация на спортната инфраструктура в училищата тече в момента. На база получената детайлна информация ще бъде изготвен подробен план за поетапно изграждане и ремонт на физкултурните салони в учебните заведения. Това съобщи спортният министър Красен Кралев на среща с членове и симпатизанти на ГЕРБ във варненския район "Одесос". Той уточни, че от 2400 училища в България 800 нямат физкултурни салони.

Министър Кралев информира присъстващите и за хода на ремонтните работи в зала "Конгресна" на Двореца на културата и спорта. "На 19 юни залата трябва да бъде готова, за да посрещне мачовете на българския национален отбор и финала от Световната лига по волейбол. Справихме се с инфарктните ситуации, пред които бяхме изправени заради грешно планиране при строителството на ДКС и лошото му стопанисване през годините назад", припомни спортният министър и изтъкна финансовата подкрепа на правителството, без която ремонтът на емблематичната сграда не би бил възможен.

Кметът Иван Портних изказа своите благодарности на министър Кралев за приключването на дългата сага с Юнашкия салон. "Върнахме си емблемата на варненския спорт и сега стартираме ремонта на Юнашкия салон", обяви той. Министърът на свой ред отчете, че интензивната работа за развитието на спортните бази във Варна продължава с ремонт в Спортното училище и мащабна реконструкция на зала "Владислав", която е част от спортен комплекс "Черно море".

Спортният министър запозна присъстващите и с идеята в часовете по физическо да се включат професионални треньори. "През първата година не можем да обхванем повече от 20% от училищата, но ще продължим да работим в тази посока, защото така ще уплътним третия час по физическо и ще го направим по-интересен за подрастващите, ще ги амбицираме да спортуват. Няколко федерации вече изразиха желание да осигурят треньори", обясни министър Кралев.

Домакинът на срещата - народният представител и ръководител на районната партийна структура Руслан Тошев покани министъра и кмета на ХVI открит турнир по ускорен шах, който ще се състои на 7 юни.