Топ танцьори по салса разгорещиха варненци в парка (видео)

Варна Лайф

06-06-2015, 10:49

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Организаторите на ефективния флаш моб идват от Испания

Десетки варненци и гости на града се отдадоха на горещи салса ритми под открито небе в петъчната нощ. В сцена на музикалните страсти се превърна пространството около Амфитеатъра в Морската градина, където няколко часа по-рано започнаха безплатни уроци по горещия танц.

По-късно почитателите на салсата показаха, че добре са усвоили уроците на петте най-добри танцьори в света, впечатлявайки с предизвикателни и добре синхронизирани движения. Танцуващото на фона на разноцветния фонтан множество трудно оставяше безучастни и десетките зрители, наобиколили горещата сцена. Страстите подгряваше и популярната кубинска група Elito Revé y su Charangón.

Организаторите на ефективния флаш моб идват от Испания, като това е техният втори мащабен международен проект. Миналата година техен домакин беше Тунис. "Тази година решихме, че искаме да бъдем на Балканите. Когато споделихме идеята си на нашите партньори от туристическа агенция Thomas Cook, те бяха непоколебими – отиваме във Варна", казаха неотдавна организаторите.

Събитието в града бе в рамките на международния фестивал "I am cuban all star", посветен на кубинската салса, който се проведе едновременно в над 55 страни.