1350 дка косят в "Приморски"

Мисия Варна

05-06-2015, 17:59

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Косенето продължава по график през следващите 10 дни

1350 дка трябва да бъдат окосени на територията на Район "Приморски. Към 5 юни е извършена първа коситба на 1074 дка. Паралелно с това се изнася зелената маса. Подготвени са за зацветяване площите около ремонтираната отсечка на бул. "Княз Борис Първи" между Икономическия университет и Пикадили парк, площта между булевардите "Осми Приморски полк" и "Левски" и пл. "Съединение".

Прекопани и освежени са вътрешни градинки с обща площ 47 дка, извършена е резитба на близо 15000 увивни растения и храсти, окастрени са изсъхнали клони от короните на 262 дървета, други 142 болни дървета са премахнати. Паралелно с това по главните пътни артерии и обществени градинки започна и втора коситба. Поетапно се обработват зелените площи срещу кърлежи като с предимство се ползват районите около детски и учебни заведения, както и обществени градинки и кътове за отдих.

Косенето продължава по график през следващите 10 дни (5 – 14 юни):
6 – 7 юни – бул. "Генерал Колев" и ул. "Царевец" като тук ще бъде извършено и кастрене на храстовидната растителност;
8 – 14 юни: косене на 12 дка тревни площи в 18 подрайон между булевардите "Цар Освободител", "Никола Вапцаров", "Осми Приморски полк", "Княз Борис Първи";
8 – 14 юни: приключва косенето и изнасяне на тревна маса от 25 – подрайон между булевардите "Ян Палах", "Христо Смирненски" и улиците "Подвис" и "Прилеп";
8 – 14 юни: втора коситба по бул. "Княз Борис Първи";
8 – 14 юни: косене и изнасяне на тревна маса по пътя Варна – Златни пясъци в отсечката Горчивата чешма – Евксиноград;

Тази година на територията на Район "Приморски" по обработката и поддръжката на зелените площи работя 3 екипа. Стремежът ни е до края на юни да приключи първата коситба. Предвид големия обществен интерес към този вид дейност ежеседмично ще предоставяме информация за извършеното и ще анонсираме графика за следващия период.