Всички задържани от Игнатиево са с висящи производства

Прокуратурата се самосезирала по репортажите на Нова телевизия

Всички задържани по време на полицейската акция в Игнатиево лица са с висящи досъдебни производства за извършени джобни кражби. 11-те жени и двамата мъже са предадени на разследващите за извършване на следствено процесуални действия, съобщиха от Окръжната прокуратура. За три от лицата има предположения, че са извършили кражби в района на Първо РУП, като материалите са докладвани на Районната прокуратуа и са започнати досъдебни производства.

Както вече стана ясно, в рамките на операцията са проверени 124 лица, 28 превозни средства и 10 баровски къщи. Акцията за залавяне на джебчийки е реализирана за времето от 6 до 10 часа, като в нея са се включили и 10 екипа на Националната агенция по приходите, отчитат от държавното обвинение.

Окръжната прокуратура е възложила на компетентните органи да извършат проверки за изясняване произхода на имуществото и източниците на доходи на собствениците на луксозните къщи, показани от Нова телевизия. Държавното обвинение се е самосезирало именно от репортажите на телевизията, които освен игнатиевските палати разкриха и че джебчийките от градаа плащат подкупи на охранителите, за да извършват необезпокоявано набези в Гранд мол. Това стана и повод да бъде разпоредена проверка на Трето РУП.