Министър Кралев проверява отбора ни по борба за Баку

Спорт

03-06-2015, 00:26

Автор:

varnautre.bg

Всичко от Автора

Тренировъчните спаринги са от 11 часа в "Спортпалас"

Спарингите по време на тренировката на националния ни отбор по борба ще наблюдава днес министърът на спорта Красен Кралев. В "Спортпалас" той ще проследи последния етап от подготовката на състезателите преди Европейските игри в Баку. Тренировката е от 11 часа и медиите ще имат възможност да я заснемат. На нея ще присъства и Валентин Йорданов, председател на Българската федерация по борба, златен медалист от олимпийските игри "Атланта'96", 7-кратен световен шампион и 7-кратен европейски шампион.

След тренировката министър Кралев ще разговаря с новото ръководство на "Спортпалас", чийто директор наскоро беше освободен след като 6 месеца представяше болнични.
Досегашният шеф Мирослав Коларов - син на известна във Варна функционерка на БСП, изчезна веднага след смяната на властта миналата есен и оттогава беше в болнични. Коларов страда от дископатия на 5 и 6 лумбални прешлени, според болничните листи. В края на април министър Кралев изказа сериозни притеснения за здравословното състояние на подчинения му директор. На 9 май изтече и последният от болничните, като следващите по закон трябваше да са издадени от ТЕЛК, а след 2 месеца пациентът трябваше да бъде трудоустроен.

През юли 2014 г. тогавашният финансов директор на "Спортпалас" Алина Дякова пише до изпълнителния директор на Национална спортна база Марио Примджанов, за това, че със заповед на Коларов й е забранен достъп до фактурите, по които се доставят хранителни продукти и препарати за комплекса. Тя протестира срещу факта, че стоките не се купуват от производителите им, а на по-висока цена чрез посредник. Така например през 2014 г. "Спортпалас" купува пакет хартиени кърпи по 4,33 лева, а през 2015-а - по 1,50 лева. Туба 5 л препарат за прозорци е била с цена 12 лева при 8.90 сега, ролка от 50 м. алуминиево фолио "поевтинява" от 15,83 на 8,90, а стреч фолиото от 22 лв. на 15 лева. Пакетът от 600 салфетки пък се оказал 4 пъти по-евтин - от 5,20 на 1,30.

В резултат на новата финансова политика комплексът е увеличил с над 10 на сто приходите, в сравнение с миналата година, над 20 % са икономиите.

Работи се по стратегия за излизане на „Спортпалас" на свободния пазар, каза още спортният министър. Ще бъде предоставена малко повече гъвкавост при ценообразуването и преговорите със спортни клубове, федерации и туроператори, за да бъде напълнена базата.