Посрещат "Чамбао" във Варна с испанско меню

Варна Лайф

02-06-2015, 17:08

Снимка:

Организаторите

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Гаспачо, андалуски скариди с прясна мента, чорисо и хамон ще хапват музикантите

Електро-фламенко феноменът от Малага "Чамбао" ще открие летния сезон с концерт във Варна утре вечер. Групата ще пристигне в морската столица рано сутринта, а на 5 юни ще изнесе концерт и в София.

Музикантите ще отседнат в хотел в курорта "Св. Св. Константин и Елена", в който вече се готвят да посрещнат техните специфични изисквания. Като типични представители на средиземноморската кулинарна култура, Ла Мари и компания се придържат към здравословна, но и вкусна диета. В менюто на групата във Варна ще има домашно приготвено гаспачо, андалуски скариди с прясна мента, чорисо и хамон.

Самата дума chambao на испански означава място, покрито с палмови листа и дървени пръчки, където майсторът готвач (El Espetero) се крие от слънцето и вятъра, за да приготви типичните за района на Малага сардини и рибни ястия.

А на въпроса какво ще има в чашите им преди концерта, чаровната певица Ла Марѝ споделя: "Мед от манука и лимонов сок, това е нещо като ритуал преди да излезем на сцената". Концертът във Варна ще започне в 20 часа, като според организаторите все още могат да се намерят билети.