"Варайъти Вояджър" пристигна с 40 баровци

Туризъм

02-06-2015, 10:37

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

След Варна корабът ще посети Истанбул

40 заможни круизни туристи пристигнаха днес на Морска гара – Варна, на борда на луксозния 57-метров пътнически кораб "Варайъти Вояджър" (Variety Voyager). По-голямата част от тях са граждани на САЩ, на борда на кораба има и пасажери от Канада, Гърция и Русия. За тях е организирана специална обиколка на музеите в града, където ще бъдат запознати с древните тайни на земите ни.

"Варайъти Вояджър" е построен през 2010 година, съдът има дължина 57 м. и широчина 11,5 м., плава под флага на Република Малта. На борда си може да приеме само 72 пасажери в 36 кабини. Интериорът е изключително елегантен, комфортен и луксозен. Съдът съблазнява своите гости с лъскавите си линии и достатъчно пространство на палубата – точно това, което се очаква от мега яхта.

Кабините са завършени в топли цветове, но и с много мрамор, килими от Аксминстър и меки тонове на богатата дървена облицовка. Всеки един от гостите на "Варайъти Вояджър" има пряк изглед към морската шир и пристанищата, които корабът посещава.

Цените на круизите, които извършва "Варайъти Вояджър", надвишават стандартните такси, които заплащат пасажерите на големите лайнери. След Варна корабът ще посети Истанбул, Република Турция. След по-малко от две седмици луксозният съд отново ще посети "Пристанище Варна" ЕАД, а в средата на активния круизен сезон се очаква второ посещение на лайнера "Стар Прайд".