Един от биячите от "Владиславово" – общински служител

Съдът остави в ареста четиримата задържани

Варненският окръжен съд остави в ареста и четиримата задържани за побоя в кв. "Владиславово", един от които се оказа общински служител. 32-годишният Станислав Синев е нает от общинското предприятие "Спорт Варна", като работи в плувен комплекс "Приморски".

Адвокатите на обвиняемите, които са привлечени под отговорност за грабеж с причинена средна телесна повреда и повреждане на автомобил, поискаха да им бъдат наложени по-леки мерки – домашен арест или парична гаранция. Юристите изтъкнаха, че няма убедителни доказателства за вината на обвиняемите, а адвокатът на 36-годишният Стоян Динков, познат като Стамата отбеляза, че никой не го е разпознал. Защитата оспори и обвинението за грабеж, като бе посочено, че то се основава само на твърдението на потърпевшия - 40-годишният Юлиян Тасков.

Според прокурорката Галина Минчева обаче има достатъчно доказателства за това, че четиримата мъже са съпричастни към престъпленията, за които са обвинени. Тя посочи, че има, макар и не достатъчно, доказателства за разпространение на наркотици от четиримата задържани. Според нея има опасност те да се укрият или да извършат друго престъпление.

Четиримата мъже се изправят пред съда не за първи път. Стоян Динков е реабилитиран по право, след като е изтърпял наказание за закана за убийство, а понастоящем срещу него има висящо производство за средна телесна повреда. 37-годишният Даниел Димитров е с две присъди за престъпления от общ характер. 39-годишният Красен Николов е осъден за кражба, а Синев е наказан с пробация за хулиганство и шофиране в нетрезво състояние, като и двамата са реабилитирани по право.

Самият Николов заяви, че е потресен от обвинението, което му е повдигнато, а адвокатът му обърна внимание, че той е работещ човек, който се грижи за три деца и съпругата си.

Като лична вражда и влошени отношения определи случая адвокатът на Даниел Димитров – Станислав Иванов, който представлява и Красен Николов. Според Иванов се борави само с догадки, а твърденията за разпространение на наркотици са една удобна версия на пострадалия, за да си разчисти сметките. Ако четиримата задържани обжалват мерките си, ще се явят пред Апелативния съд на 9 юни.