Черно море плаща 12 седалки на "Лазур"

Левски - над 500

Феновете на Черно море са счупили 12 седалки на стадион "Лазур" по време на финала за Купата на България с Левски, спечелен с 2:1. Това стана ясно след преброяването на щетите, който започна непосредствено след изпразването на стадиона. Привържениците на "зелено-белите" в празничната си еуфория и едреналин след феноменалния пробив на Матиа и ювелирния гол в 118-ата минута на срещата, който донесе така желаната първи трофей в турнирната надпревара, скачайки в секторите повредиха седалките.

До късно пък продължи описът на щетите в секторите, заети от феновете на Левски. Помляни са над 500 седалки (от общо 18 027 на стадиона) - изкъртени от местата си и захвърлени на терена, някои от тях са на парчета, други запалени. Сериозни разходи очакват собствениците и за възстановяване на тревната настилка, пострадала от хвърлените предмети. Погром е имало и в тоалетните на спортния комплекс.

Агитката на Левски, заела секторите "В" и "Б" изригна гневно след като столичният отбор загуби Купата от Черно море. Преди това сините фенове "подкрепяха" любимия тим като замерваха игрището с димки и предизвикаха забавяне на второто полувреме и спиране на играта след това с непрогледната пелана от дим. В телевизионните репортажи ясно се виждаше как те плюят и замерват играчите на Черно море, които заставаха за тъч близо до техните сектори.