Глобиха германец, буйствал в "Златни пясъци"

Крими

28-05-2015, 17:21

Снимка:

Varnautre.bg/архив

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Почерпеният гост блъскал по вратата и посягал на охранител

Варненският районен съд наложи глоба от 100 лв. на германски турист, вдигнал скандал в курорта "Златни пясъци". Инцидентът възникнал около 3 часа тази сутрин в хотел "Голден Явор" на комплекса. 29-годишният мъж, заедно с трима свои приятели, отишъл по това време на рецепцията, в нетрезво състояние и бутилка уиски в ръка и поискал бързо да бъде настанен в хотелска стая. Само един от групата обаче имал направена предварителна хотелска резервация. Служителят на рецепцията осигурил стая, но така и не успял да регистрира госта, тъй като той говорел на висок глас, ръкомахал и блъскал приятелите си.

Извикани са дежурни полицаи, които съпроводили германският турист до стаята. След настаняването той започнал шумно да блъска вратата, а след това слязъл в бара, като поискал да пие и започнал да посяга към охранителя. Нарушителят продължил да смущава спокойствието в хотела, поради което бил отведен до Пето РУ на МВР за съставяне на акт за проява на дребно хулиганство.

Непристойната проява не представлява престъпление по смисъла на Наказателния кодекс. Деянието е нарушение на Указа за борба с дребното хулиганство и се наказва с глоба в размер от 100 до 500 лева или със задържане в структурно звено на МВР за срок до 15 денонощия. Решението на Районния съд подлежи на обжалване в 24-часов срок пред ВОС.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен