Бивш военен застрелял лабрадора пред свидетел

Собственикът е дал куршума за експертиза

Бивш военен е застрелял лабрадор голдън ретрийвъра Цезар, за който по-рано съобщиха от полицията. Инцидентът е станал на 21 май сутринта на ул. "Бдин". Кучето се изгубило и докато стопаните му го търсят, 45-годишен пенсиониран военен го застрелял от упор със законно притежаван пистолет, след което го сложил в чувал и го метнал в контейнер за смет. 

"Военният минавал по улицата, придружаван от друг човек. Тогава уж бил нападнат от кучето.  След десет минути той отново минал, вече сам, покрай лабрадора, който уж пак го нападнал и тогава го застрелял. Това е разказал пред полицията извършителят. Версията му обаче издиша. След като го е видял първоначално, човекът е отишъл да си вземе пистолета, подготвил се е и с чувал, в който да го хвърли и тогава го е застрелял". Това разказа пред Varnautre.bg. Ивайло Василев, който е близък със 25-годишния собственик на кучето. 

Свидетел е видял как военният е застрелял кучето. След като установил, че е наблюдаван, той сам се предал в полицията. Охранителни камери са записали как изгубеното куче се лута в района, както и момента на самото извършване на убийството на четириногото. 

Собственикът на Цезар ще търси справедливост докрай и ше настоява за наказателно преследване на извършителя. Към този момент той не е задържан, а срещу него има образувана само преписка. Убитият Цезар е бил 7-годишен. "Животното много години е било член на семейството на стопанина си и е в реда на нещата, той да иска справедливост за смъртта му. Собственикът е дал куршума за експертиза, след смъртта на кучето са направени и рентгенови снимки, които да послужат като доказателства", разказа още Василев. 

Работата по изясняването на детайлите и обстоятелствата около инцидента продължава. За случая е уведомена Районна прокуратурата. Ще бъдат извършени допълнителни проверки по преписката и ако наблюдаващият прокуроро прецени ще предприеме мерки за привличане под отговорност на извършителя.