Съветникът Петър Липчев замесен в аферата "Фичоза"

Животът

21-05-2015, 13:59

Снимка:

Кадър от Нова телевизия

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Спасиха градинка от строителство в "Чайка"

"Чайка": Съборете блока на съветника Липчев

Иван Луков свиква председателски съвет заради случая

Общинският съветник Петър Липчев е замесен в съмнителното строителство в местността „Фичоза” край Варна, разкриха от "Господари на ефира". От предаването алармираха за случая преди повече от месец. Тогава служители на Община Варна заявиха, че всички знаят името на човека, който движи документите на частните инвеститори, но не могат да го кажат.

Сега репортерът Боби Касиков представи документи, на които се вижда, че Петър Липчев е пълномощник на фирмите. Той е член на комисията по архитектура към Общинския съвет и председател на Комисията за борба с корупцията към местния парламент.

"Това, че определен общински съветник е правил такава услуга, не значи, че всички съветници се занимават с такава дейност", заяви председателят на Общинския съвет Иван Луков.

"Още утре ще свикам председателски съвет, ще разгледаме това, което се случва. Но органът, който може да определи дали има, или няма конфликт на интереси, е Комисията по установяване и разкриване на конфликт на интереси", заяви Луков.

Самият Липчев, който е член на партията "Промяна за Варна", първо заяви, че няма общо с имота и случващото се на него, а после обясни, че теренът е на чуждестранни инвеститори и ако е получил средства за подпомагането им, то ги е декларирал.

Всъщност това не е първият съмнителен случай, с който е свързан общинският съветник. Преди време той бе замесен в застрояване на градинка в кв. "Чайка". Повече прочетете тук.