Пускат директни полети от Катар до Варна

Мисия Варна

18-05-2015, 17:06

Снимка:

Varnautre.bg (архив)

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Катарската държава проявява интерес и към пристанището

Катарското правителство има интерес да пусне авиолиния от столицата Доха до Варна. Това стана ясно по време на официално посещение на премиера Бойко Борисов в държавата. В българската делегация участва и транспортният министър Ивайло Московски.

Той представи подготвените за предоставяне на концесия обекти от транспортната инфраструктура, като обърна особено внимание на възможностите, които предлагат българските летища и пристанища. От катарска страна проявиха интерес към пристанище Варна, като двете страни се договориха катарски специалисти да посетят порта и да се запознаят на място с неговите възможности. Очаква се по време на посещението да бъде подписан Меморандум за развитие на морския транспорт между двете държави.

В сферата на информационните технологии двете страни обсъдиха активизиране на сътрудничеството чрез организиране на посещение и бизнес-форум в Катар, на който да бъде представен опита на българските ИКТ компании, както и развитието на бъдещи проекти между двете страни в тази сфера.