Пропадна новият асфалт на бул. "Княз Борис I"

Мисия Варна

14-05-2015, 22:40

Снимка:

в."Черно море"

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Опасният участък моментално бе обезопасен

Пропадна част от асфалта на новоремонтиранoто платно на бул. "Княз Борис I" край ул. "Вапцаров" във Варна. Свличането е предизвикано от некачественото полагане на тръбите за битова газификация в района, съобщава в. "Черно море". "Подводни мини има навсякъде по трасето на ремонта. Лошото е че тези тръби пресичат булеварда", коментира един от работниците.

"Пропадането е извън сервитута на строителния обект по рехабилитацията на бул. "Княз Борис I". Тук асфалтът е нов и е положен сега, но това е само заустване към съществуващата инфраструктура на ул. "Вапцаров", коментира пред всекидневника производственият директор на фирмата изпълнител Васил Коналиев.

"Съобразно изискванията на заданието ние нямам как да разберем, че отдолу има каверна. В случая проблемът идва не от тласкателя, чиито тръби също ни създават огромни главоболия с пропадания по ул. "Вапцаров", а от траншеята в която са положени тръбите за битова газификация", обясни той.

Опасният участък моментално бе обезопасен, а Васил Коналиев пое ангажимент фирмата изпълнител на рехабилитацията на бул. "Княз Борис I" да отстрани проблема до няколко часа.