Полицията влиза в публичните домове във Варна

Крими

14-05-2015, 16:53

Снимка:

Varnautre.bg

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Командироват специалисти от страната за борба с джебчийките

Проверки в публичните домове планира да извърши варненската полиция, обяви новият й директор комисар Даниел Пашов (вдясно на снимката). По всяка вероятност първо ще бъдат атакувани обекти на територията на Второ РУП. Изготвен е анализ, който показва, че през деня жриците на любовта окупират стария път за Бургас, където вече са извършени три акции, а през нощта – алея в курорта Златни пясъци, посочи още полицейският шеф. Съдействие ще се търси и от прокуратурата.

Областната дирекция на МВР ще засили и мерките срещу джебчийките. "Всички служители са натоварени да събират информация и да докладват за всяко новопоявило се лице", коментира комисар Пашов, който очаква да се появят гастролиращи групи. Варненските полицаи ще бъдат подпомогнати от двама свои колеги от страната с богат опит в противодействието на джебчийските набези.

Служителите на реда ще насочат усилията си и към противодействието на кражби на коли, като за целта ще се засили обмена на информация за гастролиращи групи. Съвместно с Охранителна полиция ще се засили контрола по отношение спазването на изискванията за шум от заведенията. Във всички районни полицейски управления са набелязани мерки за борба с битовите кражби, от жилища и хотели, които вече дават резултати, увери Пашов.

Като цяло е създадена необходимата организация за осигуряване на реда по време на активния сезон. До края на август за сигурността на гостите на варненските курорти ще бдят още 25 командировани от страната полицаи. "Ще положим усилия да направим Варна един спокоен град за населението и гостите", заяви и новоизбраният заместник-директор Николай Спасов (в средата на снимката).

От ръководството на Областната дирекция на МВР обявиха, че ще има кадрови промени, но на този етап се въздържат да коментират в кои сектори.