Пръскат срещу кърлежи край училища

Мисия Варна

14-05-2015, 12:27

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

1262 дка вече са обработени

1262 декара вече са обработени против кърлежи – всички детски градини и ясли, големите паркове - Морската градина, Аспарухов парк, във "Владиславово" и "Младост", градинките в центъра, около Община Варна, площад "Съединение" и "Чаталджа". В събота ще се третират парковете на част от учебните заведения.

Дезакаризирани са и всички окосени детски и спортни площадки в "Трошево" и в кварталите "Левски", "Чайка", "Възраждане", парк "Елин Пелин", както и всички обекти на общинското предприятие "Спорт-Варна", зоокътът и Общинският приют за безстопанствени кучета.

Обработени са всички окосени терени в кметствата Тополи и Казашко, съобщи Антоанета Тончева, управител на общинското предприятие "Дезинфекция, дезинсекция, дератизация".Работи се в ранните утринни часове, късно следобед или привечер. Препаратът, който се използва е микрокапсулиран, а на третираните площи се поставят предупредителни табели. Всички биоциди, които се използват, притежават кратък карантинен период, разрешително за пускане на пазара и информационен лист за безопасност, обясни Тончева.