Албена Златкова: Скачах за Елиза!

Димитър Димитров 4-ти във финала на земя, Рашкова и Златкова 6-ти на успоредка и прескок

Българският талант Димитър Димитров беше близо до първия си медал от голямо състезание при мъжете, но в крайна сметка остана 4-ти във финала на земя на Световната купа във Варна. 

Над 1000 зрители в зала "Конгресна" на Двореца на културата и спорта" оказаха страхотна подкрепа на нашето момче, който изигра съчетанието си без сериозни грешки и получи оценка 14.567.
"За първи път бях на такава голяма сцена, с толкова именити съперници. Въпреки това не бях притеснен и с помощта на публиката се справих добре. Доволен съм", сподели с усмивка на лице Димитър.

С 14.633 точки бронза взе Жига Силич (Словения). Втори остана Джеймс Хол (Великобритания) с 14.667. Шампион на земна гимнастика стана Томислав Маркович (Хърватия) с оценка от 14.833 точки.В състезанията при жените, Валентина Рашкова зае 6-то място на смесена успоредка, а Албена Златкова 6-та място във финала на прескок.
"Притеснявах се по-малко, отколкото в квалификациите. Имах грешки, но съм доволна. Все пак в такава конкуренция беше трудно да взема медал. Благодаря на публиката за подкрепата. Винаги е приятно да играеш в такава позитивна атмосфера", сподели Валентина.


Шампионка на успоредка стана представителката на Северна Корея Юн Ми Канг с резултат 13.767. Втора е Юна Дюфурне (Франция) с 13.700, а трета Джулия Щайнгрубер (Швейцария) с 12.867.
Албена Златкова също изрази задоволство от представянето си и 6-тото място във финала на прескок.

"Скачах за Елиза! (б.р. Елизабет Василева се контузи в деня на откриването на Световната купа, като в последствие претърпя операция на ахилес и глезен). Гласуваха ми доверие и аз успях да покажа много добри резултати. Вижда се, че това е правилната посока", коментира Албена.
Шампионката стана легендата в женската гимнастика и участничка на 6 олимпиади Оксана Чусовитина (Узбекистан). След нея се наредиха Тея Беляк (Словения) и европейската шампионка в многобоя от Монпелие, 2015, Джулия Щайнгрубер (Швейцария).
"Харесва ми в България. За първи път съм тук и съм доволна както от престоя си, така и от резултатите. Сега изпробвам някои нови елементи, които искам да добавя към съчетанията си за Световното първенство", обясни шампионката Чусовитина.