Тримата тенори пеят на концерт на Икономическия университет

Животът

08-05-2015, 09:43

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

Празничната програма е посветена на 95-та годишнина

Икономическият университет ще отбележи 95-та годишнина от своето основаване с тържествена церемония на 14 май. Официалната програма посветена на юбилейното честване ще започне в 10:00 часа в Аулата. Ще бъде връчена академичната награда "Студент на годината" за 2014 година. Поздравителният концерт ще бъде с участието на студентска вокална група "ИУ-фория" и тримата тенори от The Unique Voices.

На 12 май от 18 часа е организиран музикално-танцов спектакъл "Българска реалност" с участието на артисти от всички варненски висши училища. Спектакълът е с вход свободен за студенти, преподаватели и служители и от петте варненски университета.

На 15 май ще се проведе международна научна конференция на тема "Икономиката в променящия се свят: национални, регионални и глобални измерения".В своята 95-годишна история Икономически университет - Варна е подготвил над 120 хиляди икономисти, в това число  много чужди граждани от повече от 70 страни. Днес в университета се обучават 12 000 български и чуждестранни студенти, подготвяни от 300 редовни преподаватели, от които над 120 са хабилитирани.