Гимнастичка счупи пета по време на откриването на Световната купа

Елизабет Василева бе откарана в болница

Една от най-обещаващите млади гимнастички на България, Елизабет Василева, получи контузия и няма да участва на Световната купа по спортна гимнастика и акробатика, която беше открита официално днес.

По време на тържествената церемония, която се състоя пред Двореца на културата и спорта във Варна, Елизабет провеждаше своята официална тренировка в зала "Конгресна". На последното си съчетание, на земя, тя счупи кост на петата и веднага беше откарана в местната болница.

След прегледа Василева се върна разстроена в залата, откъдето заедно със своята майка, съдия по акробатика, се отправиха към София,. Утре Елизабет ще бъде оперирана.

"Разочарованието и за Елизабет, и за всички нас е голямо. Тя е много отговорна и съвестна в тренировките и очакваше с нетърпение възможността да се изяви пред българската публика. Беше подготвена да влезе във финал на всички уреди и да спечели медал в многобоя в състезанията от Международния турнир. За съжаление нашият спорт е такъв и в последния момент инцидент като този може да ти обърка плановете", сподели треньорът й Филип Янев.