Има ли място за младите хора в града?

Мисия Варна

06-05-2015, 10:53

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Целта на събитието е в неформална обстановка младите хора да влязат в диалог с представители на различни организации

Младежки информационен доброволчески център организира дебат на открито  "Има ли място за младите хора в града?" на входа на Морската градина. Събитието ще се проведе в събота 9-ти май от 17 часа и е част от Европейската седмица на младежта 2015.

В България тя се реализира от Център за развитие на човешките ресурси и обхваща десетки локални, регионални и национални инициативи свързани с младите хора. Основни партньори на инициативата са Министерство на младежта и спорта, бенефициентите по Програмите "Еразъм+" и Национална програма за младежта 2011-2015, както и Екипът на Варна - Европейска младежка столица 2017.

Целта на събитието е в неформална обстановка младите хора да влязат в диалог с представители на различни организации и да се опитат заедно да разберат къде са младите хора, защо не са активни и има ли място за тях в града.

Програма:
17.00 Начало и официално откриване
17.15-18.30 Модул 1 Градска среда и свободно време
18.30-19.30 Модул 2 Заетост и младежка безработица
19.30-20.30 Модул 3 Младежки организации и гражданска активност
20.30 Обобщение и официално закриване на събитието

Част от панелистите на събитието са председателят на Национален Младежки Форум - Александър Иванов, Иван Димитров от Сдружение CR8,представителят на КМС- Консултативен младежки съвет - Варна Калоян Стоянов, Лилия Харизанова, представител на доброволческа група "Розови очила" и Иван Бондоков- представител на MOVE BG.