Дворецът готов за Световната купа

Откриването на турнира ще бъде утре, 6 май, от 13 часа

Броени часове преди началото на Световната купа по спортна гимнастика и акробатика, зала "Конгресна" в Двореца на културата и спорта във Варна е напълно готова да приеме участниците в съвместния турнир. Уредите, седящите места, озвучителните системи и видеостените са монтирани и готови за началото на състезанието.

"Чудото стана. След всички проблеми и стресови ситуации, през които преминахме, вече сме готови да посрещнем това мащабно събитие. Положихме неимоверни усилия и вече сме спокойни, че за утрешното откриване на състезанието ще можем да предоставим максимално добри условия и на състезатели, и на зрители, които да се насладят на красотата на двата спорта", коментира изпълнителният директор на Двореца на културата и спорта Минко Христов.

Откриването на турнира ще бъде утре, 6 май, от 13 часа. На 7 и 8 май ще се проведат квалификациите в различните дисциплини на Световната купа и Международния турнир за подрастващи, а на 9 май – финалите. Състезанията започват всеки ден от 8 сутринта и продължават до 21 часа. Цените на билетите за първите два дни са по 3 лева, а за финалите в събота по 5. Пропуските може да бъдат закупени на касите на Двореца на културата и спорта, на Летния театър и в мрежата на "Тикетпро".

"Искрени благодарности към екипа на г-н Христов и всички, които бяха съпричастни към ремонта на съоръжението. Всички обединихме усилия и резултатите са очевидни. Вече може да се усмихваме, защото сме готови", добави председателят на Организационния комитет Йордан Йовчев.

Първите представители от 37-те страни, които ще участват на Световната купа и Международния турнир за подрастващи, вече са в България. Акробатите от САЩ и Белгия още вчера изпробваха съоръженията в тренировъчните зали "Младост". Днес във Варна идват и всички български национали, като тяхната тренировка започва в 17 часа.

"Надяваме се че ще имаме наши представители във финалите на поне два уреда. Александър Батинков и Димитър Димитров имат силни съчетания на земя и ако са безгрешни ще изпълнят поставените цели. Мартин Ангелов също е с добри шансове на прескок", коментира председателят на БФ Гимнастика Красимир Дунев.

СНИМКИ ОТ ЗАЛАТА ВИЖ ТУК »

Генералният секретар на БФ Спортна акробатика Николина Христова допълни: "Вярвам, че смесената ни двойка Елена Великова и Алек Жеков могат да влязат във финал, въпреки че те ще имат жестоката конкуренция на всички медалисти от последното световно първенство. През тази година те за пръв път се състезават с мъже и жени, но потенциалът им е огромен и е важно да трупат опит."

Ето и отборите на България, които ще представят страната ни по време на Световната купа:

Гимнастика

мъже: Александър Батинков, Мартин Ангелов, Илия Туджаров, Димитър Димитров и Димитър Бърдарски

жени: Ралица Милева, Албена Златкова, Валентина Рашкова, Симона Якетова, Моника Романова и Никол Дунева.
Акробатика

смесена двойка: Елена Великова и Алек Жеков
четворка мъже: Венелин Първанов, Христо Димитров, Борислав Борисов и Денис Андреев.Снимка на Деня

Зимни нюанси от плевенския парк "Кайлъка"