Левски предлага финалът за Купата да е на националния стадион

От наша гледна точка националната купа трябва да се играе на "Васил Левски"

Финансовият директор на Левски Константин Баждеков сподели мнението си, че Националният стадион "Васил Левски" е най-добрият вариант за място за провеждането на финала от турнира за Купата на България. "Сините" се изправят срещу Черно море, като все още не са уточнени окончателно дата и място.

"Предпочитанието за нас е – добър терен и добри условия за публиката. До колкото знам днес и утре хората от Лигата ще се събират да обсъждат този въпрос. Най-добрият вариант е националния стадион, там условията са най-добрите. От наша гледна точка националната купа трябва да се играе на „Васил Левски”. Това обаче е решение на професионалната лига и ние като финалист ще се съобразим” каза Баждеков.

До момента предложението на "сините" бе Стара Загора, но домакините от Берое не са склонни да преотстъпят съоръжението си заради ексцесиите по време на финала в турнира през 2007 г. между Левски и Литекс. Интересно е да се отбележи, че столичани са против срещата да се проведе на "Лазур" в Бургас, защото е много по-близо до Варна, отколкото до София.