Симеон Райков: И да има аванти в стил "За каузата Левски", пак ще вдигнем Купата

Мачът със "сините" в събота ще е тренировка за финала

Лявото крило на Черно море Симеон Райков сподели очакванията си за предстоящия мач с Левски от 7-ия кръг на втората шестица в "А" група, както и за финала за Купата на България.

Тази събота "моряците" приемат "сините" на стадион "Тича" във Варна, а Райков вижда двубоя като тренировка преди последния мач за трофея от турнирната надпревара.

"Трудно ще бъде при всички положения, но съм оптимист за представянето ни срещу Левски и в двата мача. От началото на турнира показваме добри игри и стигнахме до финала напълно заслужено. Очаквам да се представим добре и в събота, и в решаващия мач за трофея. Разполагаме с всички аргументи, за да спечелим Купата на България. Имаме страхотен колектив, който ни прави силни. Съботният мач ще е една тренировка преди финалната среща, който мисля, че ще спечелим с 2:1. А що се отнася до самия финал - триумфираме след 1:0 без значение къде ще се играе двубоя", прогнозира Райков пред varnautre.bg.

"Дали ще има аванти в стил "За каузата Левски" не знам, но и да има, пак ще вдигнем Купата", смята футболистът със силен ляв крак в Черно море.

Както е известно, Райков няма да вземе участие в мача със "сините" тази събота. Само преди няколко дни бързоногият футболист претърпя хирургична интервенция на ръката.

"Вече съм по-добре. Тренирам във фитнеса, а от другата седмица ще започна тренировки. Мисля че ще съм готов за финала за Купата на България, но дали ще играя, зависи от решението на Никола Спасов.