Финалът за купата на 24 май?

Черно море и Левски може да спорят за трофея в почивен ден

Финалът за купата на България между отборите на Левски и Черно море може да се проведе в почивен ден. Това призна президентът на Професионалната футболна лига Стефан Капралов.

Още в началото на сезона беше определена датата 28 май, която се пада четвъртък, но Капралов призна, че се обмисля вариант с ден от някой уикенд. Както е известно, Черно море поиска 24 май /неделя/.

"Съобразяваме се с датата 28 май, която е определена още в началото на първенството, но може да се направи и в почивен ден, за да бъдат облекчени феновете", каза Капралов специално за Novsport.com.

Що се отнася до мястото, то също все още не е ясно. Стефан Капралов беше изключително сдържан в изявлението си, но беше категоричен, че ще има яснота през тази седмица, в близките няколко дни.

ПФЛ предлага дата и стадион, но БФС е органът, който утвърждава. Вземат се предвид програмите на "А" група и на Европейското първенство за юноши до 17 г.

Президентът на лигата подчерта, че е важно стадионът да обезпечава сигурността на феновете, а също така да разполага и с добър терен.

Консултациите се провеждат между БФС, ПФЛ, полицията, телевизията, клубовете-финалисти и клубовете, които стопанисват обсъжданите стадиони. Ясно е, че най-добрите арени са „Лазур” в Бургас, „Берое” в Стара Загора, градския стадион в Ловеч и националния стадион „Васил Левски” в София.