Дамите на Спартак последваха съдбата на мъжкия отбор

Спорт

02-05-2015, 09:07

Снимка:

varnautre.bg / архив

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Спартак - НСА в снимки

Дамите на Спартак с тежка загуба от шампиона

Изваждат отбора от групата

Дамите на Спартак Варна последваха съдбата на мъжкия отбор на "соколите". След като в началото на март представителният тим на Спартак 1918 бе изваден от "Б" група, сега същото предстои и за женския тим. Причината е, че варненки нямат средства, с който да осигурят пътуванията си за предстоящите мачове от шампионата. Днес момичетата на Елена Пеева трябваше да играят с Академик (Сф) в столицата, а утре - с ЛП Суперспорт отново в София.

"Нямаме право да отлагаме повече мачове и след като не успяхме да си осугурим пари за пътуване, се обадихме в БФС, за да откажем по-нататъшно участие в първенството.Така или иначе при неявяване щяхме да бъдем извадени от групата. За да не разваляме организацията, съобщихме вече нашите намерения. През есента разменихме мачовете с ЛП Суперспорт. Играхме го във Варна, а сега трябва да сме гости. Това е причината да имаме двубои и събота, и неделя", каза пред varnautre.bg треньорката Елена Пеева.

Очаква се решението на дисциплинарната комисия към БФС, но от лагера на варненки са наясно, че наказанието за неявяването на два мача е едно - изваждане на отбора от женското футболно първенство.