Шофьор на влекач открадна гориво, наказаха го с условна

Крими

29-04-2015, 15:59

Снимка:

@pixabay

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

Подсъдимият мислел, че работодателят не му е изплатил пълното възнаграждение за извършените курсове

За длъжностно присвояване, Варненският районен съд наложи условно наказаниe на 62-годишен шофьор на товарен влекач. Е. Стефанов в период около три месеца, през 2011 година, крадял дизелово гориво, закупувано чрез електронни карти, собственост на шуменска фирма. Общо 2253 литра гориво за 6265 лв.

Подсъдимият бил служебно командирован да извършва превозваческа дейност на територията на различни европейски държави. Той имал задължение да зарежда с дизелово гориво резервоарите на товарния автомобил, а заплащането на бензиностанциите се извършвало чрез предоставените му две електронни карти, като разходите по зарежданията били за сметка на фирмата. Самото дружество чрез интернет система следяло движението на камиона в реално време, количеството заредено гориво, изминатите километри и периодично давало инструкции на шофьора къде следва да транспортира стоките. По време на командировката си подсъдимият счел, че работодателят не му изплатил пълното възнаграждение за извършените курсове и решил да се разпореди в свой личен интерес със закупеното през картите и незаредено в резервоарите гориво, като го продал.

Районният съд му наложи наказание от 6 месеца лишаване от свобода, отложени с 3 години изпитателен срок. Той бе осъден да заплати на работодателите си сумата на претърпените имуществени вреди, като и държавната такса върху уважения граждански иск.