Локо (Сф) следи юноши на Спартак и Черно море

Спорт

29-04-2015, 13:53

Снимка:

varnautre.bg

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Янаки Смирнов и Атанас Илиев в плановете на "железничарите"

Локомотив София проявява сериозен интерес към голмайстора на Б група Янаки Смирнов. "Червено-черните" искат да се подсилят през лятото с нападателя на Локомотив Горна Оряховица, който е юноша на Спартак Варна. 22-годишният футболист има 19 попадения от началото на сезона във втория ни ешелон.

Привличането именно на нападател е приоритет в лятната селекция на столичните железничари. Смирнов е бил още и в Академията на Литекс, след което игра като преотстъпен в Спартак 1918. У нас рита още и за Нефтохимик.

В момента реално старши треньорът на Локомотив София Димитър Васев разполага само с един типичен централен нападател – Преслав Йор­данов. Поради тази причина той често използва на върха на атаката Емил Гъргоров и Ламжед Шехуди.

В плановете на червено-черните е и голмайсторът на Добруджа Атанас Илиев. Интерес към него обаче проявява и Славия, твърди "Тема Спорт". От "Надежда" ще се опитат да вземат през лятото и централния защитник Йордан Милиев чийто договор с македонския Шкендия Тетово изтича в края на сезона.

Определящо за селекцията на столичните "железничари" ще бъде евентуалното класиране за Лига Европа.