Гранд Про крачи уверено към титлата след успех над Мания

Спорт

26-04-2015, 07:59

Снимка:

varnautre.bg

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Още по Темата:

МФК МАГ - УНСС в снимки

УНСС удари МФК МАГ в първия мач от полуфиналите на ДП

Шампионът на България Гранд Про и УНСС-Easy Credit постигнаха победи в първите си срещи от полуфиналите на държавното първенство по футзал. Срещите се играха в зала "Владислав" в морската столица.

В първия мач за деня МФК МАГ не успя да се противопостави на УНСС и отстъпи с 0:3. Всички попадения в срещата паднаха през първите двадесет минути на двубоя. Станислав Стаменов откри резултата за "студентите" в средата на полувремето, а Стамен Арсов оформи крайния резултата с точни удари в 16-ата и 19-ата минута. Двубоят бе изгледан от Спортния министър Красен Кралев, който бе в компанията на легендата на българския бокс Ивайло Маринов и шефа на ЗС на БФС - Варна Георги Мирчев.

Дербито между Черно море - Мания и Гранд Про завърши с успех за "професионалистите с 6:4. Хеттрик за победителите реализира Марко Костич, по един добавиха Георги Карагеоргиев и вратарят Костадин Иванов, а едно от попаденията падна след автогол на Боги Марев.

"Маниаците" поведоха още в първата си атака, а автор на попадението стана капитанът Пламен Стойков. Шампионите отвърнаха три минути по-късно с попадение на Марко Костич. Николай Ненков – Касата отново даде аванс на Черно Море Мания, но отново Марко Костич доведе нещата до 2:2 преди почивката.

Второто полувреме започна с нов гол на Пламен Стойков, но само след минута Марко Костич отново възстанови равенството. Автогол на Боги Марев позволи на Гранд Про за първи път да поведе в резултата, но играчите на Мания много бързо върнаха попадението след точен шут на Димитър Петев. Гранд Про вкара пето попадение дело на Георги Карагеоргиев, а в заключителните минути стража на "професионалистите" Костадин Иванов – Марата оформи крайното 6:4 в полза на тима си.

Следващата събота (2 май) в София УНСС ще приеме МФК МАГ, а по същото време в морската столица Гранд Про и Черно Море Мания ще изиграят втория двубой по-между си. Ако се стигне до решителни трети срещи, те ще си играя в неделя (3 май) отново в столицата и Варна.