"Практикер" се мести

Мисия Варна

24-04-2015, 17:44

Снимка:

LiveVarna

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Събарят сграда на Елпром (снимки)

Разчистват терен и за ИКЕА?

Първа копка на новата сграда на строителния хипермаркет "Практикер" направиха днес кметът на града Иван Портних, Тодор Белчев, председател на съвета на директорите на инвеститора - "Видеолукс Холдинг" и инж. Иво Трингов – изпълнителен директор на фирмата-изпълнител "Кордеел България" ЕАД. Това се случва след като "Видеолукс" купиха бизнеса на "Практикер" в България. Досега варненският хипермаркет от веригата се помещаваше в сграда, която е била под наем. Сега новите собственици ще построят собствен имот, в който да се премести магазина. 
Хипермаркетът ще се помещава на терен на гърба на Технополис. Инвестицията е за над 6 млн. лв. Общата площ на новата постройка ще бъде 8 220 кв. м., ще бъде изграден безплатен паркинг с 220 места. Строителството трябва да завърши за 150 дни. 

Успоредно с това тече разчистването и на терена на бивша база на Елпром, която също е в близост до "Технополис". За въпросния терен има интерес от няколко инвеститори, като най-сериозен е от страна на ИКЕА, научи Varnautre.bg.