"Голямото Великденско гмуркане" ще се проведе за 6-ти път в "Приморски"

Спорт

23-04-2015, 16:16

Снимка:

varnautre.bg / архив

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Още по Темата:

"Голямото Великденско гмуркане" ще се проведе за 6-ти път в "Приморски"

Покана за участие имат всички клубове редовни членове на БФПС за календарната 2015 г.

За шеста поредна година във Варна ще се проведе великденският турнир по плуване "Голямо великденско гмуркане". Надпреварата е този уикенд на басейн "Юлиян Русев" в комплекс "Приморски". В събота стартовете са сутрин и следобед, а в неделя всичко приключва до обед. Организатор на състезанията е клуба по плувни спортове Черно море, съвместно с община Варна, чрез дирекция "Образование, младежки дейности и спорт".

Право да участват имат родени през 2006 г. и по-големи, които в зависимост от възрастта си са разделени в пет отделни възрастови групи. Покана за участие имат всички клубове редовни членове на БФПС за календарната 2015 г., състезанието се провежда според системи и наредби на БФПС и техническите правила на ФИНА.

На клубовете не е поставено ограничение за броя на участниците, както и броя на плуваните дисциплини. Дисциплините през тази година са по 50 (100) м от стил и 200 (400) м съчетано плуване. Само най-малките плуват по 50 м от стил и 200 м съчетано, втората възрастова група родени 2003 - 2004 г. плуват по 100 м от стил и 200 м съчетано, а всички останали по 100 м от стил и 400 м съчетано плуване. Броят на дисциплините в които участва даден състезател е неограничен (между 1 и 5).

Сборът от получените точки по ФИНА във всяка една от дисциплините, в които даден състезател участва, е основание за съставяне на комплексно класиране за многобой. Класиралите се на първите 3 места получават грамота и медал, а комплексният победител в петте дисциплини – купа. Всеки участник получава диплом за спомен от участието си в турнира.