Напомпан от анаболи умъртвил Хюлия

Крими

23-04-2015, 10:29

Автор:

varnautre.bg

Всичко от Автора

Иван Тодоров нямал задръжки вследствие на препаратите, които пиел, твърди съдът

Иван Тодоров, който беше осъден на над 13 години затвор за убийството на студентката Хюлия, е изперкал от анаболи за големи мускули. Това става ясно от мотивите към присъдата на Варненския окръжен съд, пише "Монитор".

Заради отслабени морално-волеви задръжки се стигнало до убийството на Хюлия Маджар от варненското село Белоградец в началото на миналата година. Осъденият на първа инстанция за бруталното престъпление Иван Тодоров е определен като лице с много комплекси и двойствен живот. Той е помпел самочувствие във фитнеса, като е приемал анаболни средства за мускулна маса, които засилвали и агресивността му.

Отделно от това е установено, че убиецът е търсил секс и от проститутки, пише още в мотивите на магистратите. При претърсването на вещите в автомобила му пък са намерени спринцовка за еднократна употреба и ампула с препарат, употребата на който, според заключението на изготвена по делото съдебно-психиатрична експертиза, има редица нежелани реакции, включително безпокойство, необичайни усещания и повишена агресивност.

Хюлия е починала вследствие на тежка открита черепно-мозъчна травма, сочи съдебно-медицинската експертиза. От заключението на експертитe се разбира, че Тодоров е убил момичето с особена жестокост и множество удари по главата, като Хюлия е разбирала, че ще умре, давейки се в собствената си кръв. Според заключението е възможно с нея да е блудствано, като в експертиза се казва, че “по кожата по ръба на аналното отверстие са установени две бледовати синкаво-морави кръвонасядания, резултат от действието на твърд тъп предмет, които би могло да бъдат получени включително при извършването на блудствени действия”.

Пак от публикуваните мотиви на съда става ясно, че безжизненото тяло на жертвата е престояло в колата на осъдения Иван Тодоров повече от 24 часа, преди убиецът да го изхвърли в старите лозя край пътя Варна – Девня. На 6 април първата съдебна инстанция осъди на 20 години лишаване от свобода жестокия убиец, но заради привилегията на процедурата “съкратено съдебна следствие”, от която Тодоров се възползва, наказанието му беше редуцирано до 13 години и 4 месеца затвор при първоначален строг режим. Общо 300 000 лева е обезщетението, което той трябва да заплати на родителите на убитото момиче.