ИУ Варна се класира на 1/2 финал за Купата

Спорт

22-04-2015, 22:22

Снимка:

Мария Мицова, Станислав Викторов

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Варненци постигнаха успех със 77:65 над Академик София, утре играят с Академик Пловдив

Отборът на ИУ Варна се класира за полуфинал в турнира за Купата на Българската федерация по баскетбол. Варненци постигнаха успех със 77:65 над Академик София, който ги прати в следващата фаза на турнирната надпревара.

Шампионът в "А" група направи силна серия в третата част, след която се откъсна и до края продължи да води. В утрешния полуфинал от 16 часа варненци ще срещнат Академик Пловдив.

Икономистите започнаха силно мача и набързо поведоха с 13-2. В първата част преднината им стигна и 13 точки, а след десет минути игра бе 8. Във втората обаче Академик се върна в играта, като след 11-0 излезе напред с точка. До почивката двата тима продължиха кош за кош, а малко след началото на третата четвърт тимът от Правец бе напред с 4 точки. В този момент обаче дойде силната серия на варненци, които вкараха 13 точки поред и изведнъж дръпнаха с 9. В тези минути с две много здрави забивки се отличи Станислав Цонков, а това даде допълнителна енергия на отбора му. Впоследствие варненци поддържаха преднината си около 10 точки, като отговаряха на всеки опит на Академик да се доближи.

Над всички за победителите с 25 точки бе Станислав Цонков. С 12 точки и 9 борби се включи Денислав Вутев, а Саша Топчов се отчете с 11 и 8.

За Академик с по 18 точки завършиха Самуел Франсис и Крис Минков.