Деца от 5 училища се включват в онлайн кръг на "Цветна олимпиада"

Животът

22-04-2015, 13:39

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

Електронното издание на съревнованието ще се проведе на 28 април от 14:00 до 15:00 часа

На 28 април (вторник) точно в 14:00 ч. в цяла България ще започне Националният онлайн кръг в "Цветна олимпиада", организирана от Сдружение "България си ти!". Участниците от Варна са ученици от СУ "Георги Бенковски", ПГЕ , ВМГ "Св. Николай Чудотворец", МГ "Д-р Петър Берон", СОУ "Любен Каравелов". Право на участие в електронното издание имат учениците от посочените училища, които се класираха сред победителите в областния кръг на съревнованието в областта. Представителите на учебните заведения ще премерят знания със свои връстници от цялата страна.

Националният онлайн кръг в "Цветна олимпиада" ще бъде финалният етап в съревнованието, в който се включват ученици от цялата страна. Участие в него могат да вземат учениците, които са се класирали на първия (областен) кръг в състезанието. Първият етап на съревнованието се проведе във всяка от двадесет и осемте области в страната и в него участваха хиляди ученици от стотици училища. В електронното издание в рамките на един час учащите от VIII до XII клас ще "мерят" знания по български език и литература, английски, немски и френски езици, математика и информационни технологии.

Целта на "Цветната олимпиада" е да се мотивират учениците от VIII до XII клас към усвояване на нови знания и по-високо ниво на образование, чрез съревнование по съответните дисциплини. "Цветна олимпиада" е в Националния календар на МОН и НДД за извънучилищни дейности за учебната 2014/2015 година и се организира със съдействието на РИО на МОН, както и в партньорство с БАН, СУ "Св. Климент Охридски" и Асоциацията на учителите по български език и литература. Участието на учениците в "Цветна олимпиада" е доброволно и безплатно.Първите пет участници с най-висок резултат по всяка от дисциплините ще бъдат национални победители в съревнованието. Знанията и усилията им ще бъдат поощрени на официална церемония в столицата, организирана от Сдружение "България си ти!". Умните и можещи деца на България ще бъдат наградени със стипендии за следващата учебна година и материални награди.Онлайн кръгът е финален в съревнованието "Цветна олимпиада". Особеното при него е, че се извършва електронно, а формата, под която учениците ще се състезават, е тестова. Те имат на разположение един час, за да се справят със заданията. С електронното издание на съревнованието освен поставените от организаторите цели в сферата на образованието, се постигат и други като – екологична, чрез която се икономисва хартия; въвеждане на интерактивни методи на изпитване и прозрачност при оценяването; насърчава дигиталните компетенции на учениците и др. Съревнованието ще се наблюдава от експерти по съответните дисциплини.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен