"Чинията на Ной" дебатираха ученици от 7 държави

Ученици от ЧЕГ "Джордж Байрон" представят България в проекта “The Lake In Our Lives”

От 16 до 23 март четирима ученици от ЧЕГ „Джордж Байрон” осъществиха първата мобилност по проекта “The Lake In Our Lives” по програмата “Еразъм +”. Домакин на срещата беше град Клобуки, недалеч от Бърно, Чехия.

Ученици от Исландия, Швеция, Румъния, Турция, Полша, Чехия и България представиха по различни начини фолклора и културното наследство от регионите, от които идват.

Акцент в представянето на Варна бяха най-старото обработено злато в света и една от най-големите мистерии – т.нар. „чиния на Ной”. Чрез своите компютърни умения учениците от ЧЕГ „Джордж Байрон” създадоха презентации, с които привлякоха интереса на своите партньори.

По време на срещата беше проведен и конкурс за официално лого на проекта. Логото на Турция беше избрано единодушно за символ на проекта.
Учениците се запознаха и с някои от историческите забележителности на гр. Бърно и се включиха в кратък курс по чешки език.

Следващата среща на участниците в проекта е в гр. Анкара, Турция през месец май, където фокусът ще падне върху спортните дейности и дейностите през свободното време. За допълнителна информация и новини може да посетите: www.ourlakes.eu