Илиан Илиев: Надявам се Черно море да спечели Купата на България

Има едно нещо, което в България се загуби в последните години - респект и уважение към човека

Българският специалист Илиан Илиев, който води доста успешно отбора от Ангола Интерклуб (Луанда), коментира престоя си начело на Левски. Според бившия национал у нас се е загубило уважението към човек. Илиев пожела на родния си клуб Черно море да спечели Купата на България.

"Едно нещо е сигурно, че нещото, което в момента най не ми липсва, е българският футбол. Липсват семейството, близките, приятелите, но футболът - не. Има едно нещо, което в България се загуби в последните години - респект и уважение към човека. И това не е само във футбола. Левски? Не искам да го коментирам. Мина доста време и не искам да се връщам назад. Дали съм обиден, или не, няма значение. Само ще кажа, че за да успее някой в нашите грандове, трябва да има силно ръководство зад себе си, което да не ходи за всяко свое решение да се съветва с фенклуба и да чака одобрение от тях. Аз за съжаление нямах такова", каза треньорът пред вестник "7 дни спорт".

Факт е, че през април 2013 г. оставих отбора на Левски на 2 точки от Лудогорец и на полуфинал. Не искам повече да говоря по темата "Левски". Черно море и Берое? Черно море ми е родният клуб и се надявам да спечели купата, а Берое да влезе в тройката. Това са два клуба, в които се работи и хората уважават работата на треньора. Затова и успяват", добави Илиан Илиев.