Блокираха пътя Варна-Белослав, стачка в ТЕРЕМ

Животът

14-04-2015, 10:21

Снимка:

wikimapia.org

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Протест в Кораборемонтния завод, работници плашат със стачка

Обявиха, че ще блокират и Аспарухов мост

Близо 400 работници и служители на "ТЕРЕМ – Флотски арсенал – Варна" започнаха първия работен ден след празничните дни с ефективна стачка и блокада на пътя Варна – Белослав за 15 минути, информира БНТ.

Причината за протеста им са действията за отстраняването от длъжност на управителя на предприятието инж. Георги Стойков. Преди Великденските празници работниците са изпратили писмо до министъра на отбраната Николай Ненчев, в което са заявили, че не са съгласни с промяната на ръководството. За смяната на Стойков се знае от сряда, 8 април, когато в следобедните часове във "Флотски арсенал" се получава факс от изпълнителния директор на "ТЕРЕМ" ЕАД Огнян Чалъков.

С него се забранява на Стойков да подписва договори, да поема ангажименти от името на кораборемонтния завод, както и да извършва плащания. "Представеният предварителен одитен доклад от проверката на дружеството е положителен. На 8 април в 15:11 часа се получи факс от изпълнителния директор на "ТЕРЕМ" ЕАД – София, че се отнемат всички правомощия на управителя. Това красноречиво говори, че сме излъгани от управляващите", се казва в нова декларация на работниците и служителите. Те заявяват, че спират работа днес от 8:30 до 13:30 часа.

Още по-заплашително звучи и намерението им между 16:45 до 17:15 да блокират Аспарухов мост, което вероятно ще доведе до сериозни смущения в автомобилния трафик на Варна. "Политическите ви игри ни омръзнаха. Ако в това се състои реформата ви, твърдо не я искаме" ,заяви Живко Тузсузов, председател на общото събрание на "ТЕРЕМ-КРЗ Флотски арсенал-Варна ЕООД".