Осъдиха трима шофьори без книжки, само единият ще лежи в затвора

17-годишният младеж ще бъде смъмрен в училище

Трима шофьори без книжки получиха днес присъди. Единият от тях е едва на 17 години.

43-годишният С. Петров е засечен при рутинна полицейска проверка на ул. "Девня" на 16 септември миналата година зад волана на "Фиат". Справка в информационната система на МВР показала, че мъжът вече е наказван за шофиране без книжка. Съдът го наказа с 9 месеца затвор.

Другият неправоспособен водач - 34-годишният А. Георгиев, получи 2 години лишаване от свобода, отложено с 5 години изпитателен срок. На 8 август миналата година той е хванат да шофира "Тойота", въпреки че книжката му била отнета заради изчерпване на всички контролни точки. Оказва се, че това не му е първото подобно нарушение. Няколко месеца преди това Георгиев на два пъти последователно е бил засичан да шофира без книжка, за което е санкциониран. 

Третият неправоспособен водач, който обаче съдът освободи от наказателна отговорност е непълнолетен. На 17-годишният В.Т. бе наложено административно наказание "обществено порицание", което следва да бъде изпълнено в гимназията, където учи. Младежът е хванат зад волана на автомобил при проверка, вечерта на 20 юни миналата година, на пътя от Варна към Аладжа манастир.