Плувец от Черно море си извоюва виза за балканиада в Румъния

Възпитаникът на треньора Никола Петров си осигури участие в северната ни съседка по време на силния международен турнир "Неовия Гран при" в Гърция

Състезателят на ПСК Черно море Дилян Желязков си осигури виза за балканиадата по плуване за младежи и девойки старша възраст, която ще се проведе на 25 и 26 април в Румъния. Възпитаникът на треньора Никола Петров си извоюва квота за надпреварата в северната ни съседка по време на силния международен турнир "Неовия Гран при" в Гърция.

В Солун за България плуваха 30 състезатели от представителния ни тим, водени от главния мениджър на националния ни отбор по плуване Георги Дангалаков. Личният наставник на варненеца Дилян Желязков – Никола Петров, също присъства на спортния форум. Участниците в състезанието покриваха нормативи за европейски, световни първенства и балканиади.

"Желязков и останалите трима състезатели от ПСК Черно море, които участваха в турнира в Гърция, плуваха добре спрямо тренировъчния цикъл, който направихме", коментира Никола Петров.

В "Неовия Гран при" участваха 430 плувци от Гърция, Сърбия, Молдова, България и други държави. Родните национали се завърнаха със 17 медала - 7 златни, пет сребърни и пет бронзови.