Никола Спасов: Настроен съм за финал, но в никакъв случай не отписвам мача в Пловдив

ВИДЕО: Агресията, ако не беше променена, нямаше как да спечелим този двубой

Старши треньорът на Черно море Никола Спасов сподели след успеха с 5:1 над Локомотив Пд, че тимът му е успял да заложи на агресията, благодарение на което е стигнал до категоричния резултат. "Моряците" имат вече много сериозна преднина преди реванша от ½-финалите за Купата на България срещу "смърфовете".

"Настроен съм за финал, но в никакъв случай не отписвам и втория мач, защото Локомотив Пд е много коварен и непредвидим. Познавам много добре съперника, няма да съм спокоен докато не мине вторият мач", сподели Спасов.

"Този мач беше много важен за нас, решаващ, първи мач на собствен терен. Футболистите ми много добре знаеха какво искам от тях, защото знам колко тежко се играе в Пловдив. Агресията, ако не беше променена, нямаше как да спечелим този двубой. В София срещу Левски при 5:2 ние свършихме мача без жълт картон, това означава, че агресията е била оставена някъде много далече. Аз ги посъветвах много сериозно, че без агресия няма как да стане, ние не можем да разчитаме на някакъв супер футбол."

"Локомотив Пд бяха променили схемата си на игра, аз също я промених, съобразявайки се с тяхната схема, те се бяха построили с ромб посредата и с двама нападатели", сподели Спасов.

"Аз съм много доволен, че Райков се върна въобще във футбола, защото имаше мачове, в които не го забелязвах, а прави каквото може. Трябва във всеки мач да показва качествата си.

Лудогорец и Левски са фаворитите във финала, затова нямам никакви претенции кой ще е съперник, а в един мач мисля, че всичко е възможно", завърши треньорът на Черно море.

ЕТО КАКВО КАЗА НИКОЛА СПАСОВ НА ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯТА СЛЕД МАЧА: